Tussen bos en strand


Over het dorpOosterscheldekering

Vakantiewoning Amer ligt in Westenschouwen: een klein en gezellig dorpje in de Westhoek van Schouwen-Duiveland. In Westenschouwen vindt u een kleine supermarkt die elke ochtend verse broodjes bakt. Verder is er een uitgebreide keuze aan restaurants en eetcafés waar u heerlijk kunt eten. Deze horeca zit op slechts vijf minuten lopen vanaf het huis en kinderen zijn er uiteraard ook welkom.

Tussen bos en strand

Boswachterij WestenschouwenEveneens op loopafstand (slechts 300m van het huis) bevinden zich diverse strandopgangen zoals ‘De Trap’ en ‘De Punt’. Ook kunt u heerlijk wandelen en fietsen door de duinen en het bos van Boswachterij Westenschouwen, die ook wel De Domeinen worden genoemd.

De Westhoek van het eiland Schouwen-Duiveland bestaat geheel uit stranden, bossen, natuurgebieden en brede duinen. In dit gebied zijn verschillende routes uitgezet waar u kunt wandelen, fietsen, paardrijden, mountainbiken of steppen.
In Westenschouwen kunt u op diverse plaatsen fietsen en bolderwagens huren.

 

 

Omgeving en uitstapjes

Zierikzee - HavenOp korte afstand van Westenschouwen liggen enkele plaatsen die zeker het bezoeken waard zijn: Burgh-Haamstede (3km), Renesse (8km) en Zierikzee (18km). U kunt ook de beroemde Oosterscheldekering oversteken naar de eilanden Noord-Beveland en Walcheren.

Halverwege de Oosterscheldekering is Deltapark Neeltje Jans gelegen: Hier zijn waterattracties voor kinderen, u kunt de Deltawerken bekijken en zelfs één van de pijlers beklimmen.

Middelburg (25km) heeft een prachtige historische binnenstad met uitgebreide winkelstraten. Ook vindt u hier de populaire attracties zoals de oude Abdij en het Zeeuws Museum.